van Druten naar New York, NY - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van John - WaarBenJij.nu van Druten naar New York, NY - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van John - WaarBenJij.nu

van Druten naar New York, NY

Door: John

Blijf op de hoogte en volg John

03 Juni 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Eindelijk was het dan zover: de grote reis naar Amerika !
Een rondreis langs een aantal belangrijke muzieksteden: Nashville, Memphis, New Orleans en nog van alles wat er tussen ligt. En tja, als we dan toch naar Amerika gaan, wilde ik eigenlijk toch New York ook wel 'even' gezien hebben.

Dus, vanmorgen van Schiphol naar Newark International Airport gevlogen, dit ligt vlakbij New York. Wat een gedoe bij de douane zeg, vooral bij de gate op Schiphol wordt je helemaal ondervraagd over wat de connectie met je reisgenoot is, het doel van de reis, wie de bagage heeft ingepakt. Ook in het vliegtuig moest weer hele vragenlijst ingevuld worden. En bij aankomst nog een aantal vragen, vingerafdrukken en een foto bij de douane. Ach ja, 't is voor je eigenlijk veiligheid zullen we maar zeggen !

Vanaf het vliegveld zijn we met een shuttle-busje meegereden, dat ons voor het hotel heeft afgezet. Wat een ontzettende chaos op de weg zeg. Maar gelukkig had onze chauffeur Raul zelf ook geen moeite om hier en daar wat verkeer af te snijden.

De buren van Hotel Ameritania zijn het voormalige Ed Sullivan Theater (aan Broadway dus), waar ooit The Beatles nog zijn begonnen aan de verovering van Amerika, maar nu al heel lang in gebruik is door David Letterman.

Hoewel ontzettend moe van het ik weet niet hoe lang niet meer geslapen te hebben, toch maar 's even een paar uurtjes de stad in. Wat een overvloed aan indrukken zeg ! En er zijn zoveel aanzichten die je van tv of films kent; elke keer kom je wel weer wat tegen !

't Is zo ontzettend groot, en veel en druk. Wat te denken van een M&M Store van 3 verdiepingen, wie verzint zoiets !

Morgen en zaterdag staan nog een heleboel andere lokaties op de planning !

PS.: Even naar thuis zwaaien via de webcam die op Time Square staat (kruising Broadway en 46th St.) is wel erg cool !

Zie de foto's op: http://picasaweb.google.com/john131273

• 04 Juni 2010 - 11:05

Sander Willems:

Ha mannen!

Ik wist helemaal niet dat jullie ook naar NYC gingen! Wel lachen dat het hotel naast the late show zit.
    Ik ben vooral benieuwd naar jullie avonturen in de deep south, kunnen wij alvast wat inspiratie op doen. Goede reis!

• 05 Juni 2010 - 22:55

Hannie:

Wat 'n drukte daar je zou daar maar wonen.
    Wel leuk om het allemaal te volgen.
    Morgen weer 'n goede vlucht en nog veel plezier.
    Groetjes uit Appeltern.