dag 7 US Space & Rocket Center
Door: John
Blijf op de hoogte en volg John
09 Juni 2010 | Verenigde Staten, Huntsville
Vandaag we het grootste gedeelte van de dag doorgebracht bij het US Space & Rocket Center in Huntsville, Alabama (bijgenaamd Rocket City). Als je aan komt rijden dan zie je al van veraf de Saturn V raket staan, erg indrukwekkend.
Eind jaren 40 is raketgeleerde Werner von Braun met zijn team vanuit Duitsland naar Amerika gehaald en neergestreken in Huntsville, waar dus de geboorte van de Amerikaanse ruimtevaart heeft plaatsgevonden.
Buiten staan allerlei raketten en ook een heuse Space Shuttle ! In grote hal ligt ook een Saturn V raket op zijn kant met daarom heen een tentoonstelling over de ruimtevaart geschiedenis en allerlei vluchtsimulatoren, maan-voertuigen, ruimtepakken, raketmotoren.
Het was inmiddels al een uur of 16:00 en we zijn maar 's doorgereden naar Nashville, Tennesse.
Ik had van broer Fred nog een adres en telefoonnummer meegekregen van Fred Boekhorst. Vanmorgen heb ik hem gebeld en gevraagd of hij 't leuk zou vinden of we eind van de dag 's langs zouden komen, en hij was meteen ontzettend enthousiast.
Fred B. komt uit Bergharen, zat op het Pax Christi College in Druten en speelde toen ook al gitaar. Hij heeft met broer Fred in een bandje gezeten en we hebben samen ook wel 's gitaar gespeeld. Fred B. vertelde dat hij mij gitaar had zien spelen in de schoolband en dat dit een dusdanige indruk op hem had gemaakt dat hij zelf ook gitaar is gaan spelen. Eind jaren '90 is hij op een dag met zijn gitaar op zijn rug vertrokken naar Amerika, en na o.a. LA en Memphis woont hij nu al weer jaren in Nashville en is hij professioneel muzikant. Zowel sessie-muzikant als live optredens. A.s. zondag speelt hij in de Wildhorse Saloon op 2nd Ave in Nashville.
Bij hem thuis aangekomen hebben we met z'n drieën lekker zitten kletsen over Amerika en Nederland en Maas & Waal, en uiteraard over gitaren. Fred B. wist nog een aantal hotels vlakbij, en dat is maar goed ook want vanwege het Country Music Festival zaten heel veel hotels helemaal vol. Nadat we onze spullen gedropt hadden bij het 'Fiddler's Inn' hotel, zijn we snel met z'n drieën naar de Music City Bar & Grill gegaan, vlakbij. Hier speelt elke dag een live band, zo ook vandaag: traditionele country, met een echte pedal steel. Ontzettend goede band, met veel bekend werk: o.a. Ruby (Don't take your love to town) van Kenny Rogers, en uiteraard het nodige Johnny Cash materiaal. Erg gezellig en leuk om met een local op stap te gaan, en dan gewoon lekker Nederlands te kunnen kletsen. Leuk om te horen dat Fred naast zijn amerikaans accent, toch ook nog ergens een Maas & Waalse tongval heeft.
Overigens kan ik een serieuze carière in de muziekscene van Nashville wel vergeten na mijn 'In Ghetto' karaoke-poging…
Nadat Fred naar huis ging, zijn Arjan en ik nog even op zoek gegaan naar wat te eten. In eerste instantie konden voetgangers helaas geen eten bestellen bij de McDonalds drive-inn, maar na enkele auto's aangehouden te hebben en na enig aandringen hadden we 't uiteindelijk toch voor elkaar.
Zie de foto's op:
Zie de foto's op: